Lashes

Wimperextensions

Wimperextensions zijn kunst wimpers die nauwkeurig aan de eigen wimpers worden bevestigd. De eigen wimpers worden verlengd 

waardoor er een prachtige celebrity-look ontstaat. Het is net alsof de ogen al reeds opgemaakt zijn met mascara.

Lange wimpers krijg je niet door make-up zoals mascara maar alleen door wimperverlenging.

 

Er zijn meerdere soorten wimperextension technieken welke allemaal weer een ander resultaat geven.

 

One by one techniek

Op elke wimper wordt één wimperhaartje geplakt. Dit geeft een zeer natuurlijke look.

Er zijn veel verschillende soorten wimperhaartje die variëren in lengte en krul.

 Volume techniek / Russian (plukjes)

Dit zijn een aantal wimperhaartjes aan elkaar vast.

Deze geven meer volume dan de one by one techniek.

One by one techniek

De voordelen van een one by one techniek wimperextensions is dat deze er zeer natuurlijk uitzien. Ze blijven lang zitten, 3 tot 6 weken. Make-up is niet meer nodig en bespaar daarmee ‘s-ochtends tijd.

Er worden ook hele dunne en lichte wimperhaartjes gebruikt en kijkt de wimperspecialist samen met u welke wimpers het best geschikt zijn.

Een mens heeft ongeveer 90 wimpers per oog. Op bijna alle haartjes wordt een wimper geplakt. Hierdoor is uitval nauwelijks zichtbaar.

 

volume techniek

De volume techniek geven een iets minder natuurlijk resultaat vergeleken met de one by one techniek. Het resultaat is dan ook niet helemaal hetzelfde. de wimpers zien er vele malen voller uit dan de one by one techniek. er worden met nog dunnere wimperharen trosjes gemaakt zodat 2 - 3 extensions op uw eigen wimpers worden gezet.

 

Speciale wimperlijm

Voor wimperextensions wordt een speciale wimperlijm gebruikt. De lijm is heel licht van gewicht waardoor eigen wimpers minder snel uitvallen en de nieuwe wimpers langer blijven zitten.

De lijm is, als deze droog is, bijna net zo flexibel als de eigen wimper. Hierdoor blijft de nieuwe gelijmde wimper beter zitten. De wimperlijm is ontwikkeld voor gebruik in het gezicht. De wimperlijm is tevens oplosbaar met een speciale vloeistof. Hierdoor zijn de wimpers makkelijk te verwijderen. Ook deze vloeistof is veilig voor gebruik in het gezicht.

 

verschillende wimpers

Er zijn verschillende soorten losse wimpers, namelijk de J krul,B krul,C krul,D krul.

Daarnaast variëren de haartjes van lengte, dikte en model krul. De meest gebruikte haartjes zijn 8, 10, 12 en 14mm lang. De meeste gebruikte krullingen zijn J, B, C en D. De letter symboliseert de vorm van de krul.

Opvullen van wimperextensions

Aangezien elke dag wel een wimper uitvalt van nature is het op den duur nodig om de wimperextensions weer op te vullen. Het varieert per persoon hoe snel dat moet gebeuren.

 

De een raakt meer wimpers kwijt dan de ander. Wimpers groeien continu weer aan waardoor er weer nieuwe wimpers ontstaan welke voorzien kunnen worden van nieuwe wimperextensions.

 

Gemiddeld worden wimperextensions na 3 weken opgevuld. Wil je de maximale look behouden dan kun je het ook na 1 of 2 weken laten opvullen. Hoe sneller je een opvulbehandeling neemt hoe goedkoper het wordt. Er is immers minder om op te vullen. Een opvulbehandeling na 3 weken kost ongeveer de helft van een nieuwe set.

 

Wimperextensions verwijderen

Wimperextensions kunnen het best worden verwijderd door een specialist om ervoor te zorgen dat de eigen wimperhaartjes blijven zitten. De lijm moet met een speciale vloeistof worden los geweekt van de eigen wimper.

 

Wat kun je wel en niet met wimperextensions

 

In principe kun je alles met je wimperextensions. Je kunt er gewoon mee douchen, zwemmen, een keertje een sauna pakken, etc. Wimperextensions die net zijn aangebracht mogen enkele uren daarna niet nat worden. De lijm is mogelijk nog niet volledig uitgehard. Probeer de eerste dag, na het laten zetten van wimperextensions, bij het douchen de wimper niet nat te laten worden. Dit voorkomt onnodige wimper uitval. Een wimperkrultang wordt afgeraden te gebruiken bij wimperextensions.