Microneedling / Mesotherapie


Wat is microneedling / mesotherapie

Microneedling ook wel mesotherapie genoemd, is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid hersteld en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

collageen

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.

 

Het aangemaakte collageen blijft voor langere tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam afgebroken wordt. Om het resultaat na de kuur te behouden doet u een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. Hoe vaak u een onderhoudsbehandeling doet, is afhankelijk van uw huid. Uw specialist adviseert u graag.

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit litteken-collageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken microneedling om het litteken-collageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove PORIËN

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laaf van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Pigmentatie

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Ook de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes kunnen met microneedling vermindert worden.

lichaam

Op het lichaam kan microneedling toegepast worden, zoals bij zwangerschaps-striemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.

Belangrijke punten voor thuis

 

Na de behandeling is het eg belangrijk om de volgende punten goed op te volgen:

  • Vermijd contact met de huid. Probeer niet met de handen aan de huid te komen i.v.m de overdracht va bacteriën.
  • Gedurende 24 uur kunt u geen huidverzorgingsproducten gebruiken anders als uw microneedling specialist adviseert vanwege het risico op een allergische reactie. Dit geldt ook voor make-up. U kunt alleen speciale producten gebruiken in overleg met uw specialist.
  • Na 24 uur kunt u weer uw huidverzorgingsproducten en/of make-up gebruiken. Gebruik dagelijks een zonnefactor.
  • Reinig uw gezicht gedurende 24 uur alleen met lauw water. vermijd zeep of andere reinigingsproducten.
  • Vermijd gedurende 24 uur sporten, fysieke inspanning en sauna (vanwege zweten). Vermijd tevens zwemmen en het nemen van een bad (vanwege bacteriën). Na min. 6 uur kunt u wel douchen, zolang u het stromen van zeepwater over het gezicht vermijdt.
  • Vermijd de zon(nebank). Uw huid is herstellende, en daardoor gevoelig voor de schadelijke UV-straling.
  • Drink gedurende 24 uur min. 2 liter water.